Mens sana in corpore sano

Het leven laat sporen na in je lichaam. Het wordt daar opgeslagen tot het moment dat er ruimte is om het
weer te kunnen vrijlaten.

Ik help je deze sporen weg te halen uit je lichaam en de gifstoffen gecontroleerd af te voeren.

Zo krijg jij een blijvend gezonder lichaam en gezondere geest en kan je je leven uitbouwen zoals jij het wil.

Voor wie

Wil je je eindelijk weer goed in je vel voelen?
Van die ellendig lang durende issues af?
Je innerlijke kind weer springend van goesting-in-het-leven?
En daarvoor voldoende energie hebben?
Opnieuw “diep gelukkig-zijn” ervaren?
Wil je een lichaam dat weer mee wil?
Pijnen allerhande grondig weten verbeteren?
Of zelfs weer gewóón kunnen slapen?

Hoe

We creëren lichamelijke én emotionele balans.  In mijn manier van werken spelen beiden automatisch op elkaar in.  Dit tot in de allerdiepste lagen van jouw ZIJN.

Ik zet processen in werking op een manier die ervoor zorgt dat jij intussen gewoon kan verder leven en werken zonder extra lasten:

Bovenop dit vangnet komen jouw specifieke behandelingen.  Deze manier van werken is waar TCM² voor staat.

Het verloop

Tijdens het aanmeldingsgesprek bekijken we grondig waar je problematiek gelegen is. Je brengt de aanmeldingsfiche  ingevuld mee naar het eerste consult. Je krijgt vervolgens reeds je eerste behandeling.

Met het opzetten van bovengenoemde ‘vangnet’, worden er al heel wat loszittende gifstoffen uit je lichaam verwijderd. Soms is dit genoeg als eerste behandeling. Dan kom je enkele weken later opnieuw om je specifieke klachten aan te pakken.
Als je lichaam de ruimte heeft, werken we meteen ook specifiek op je problemen van aanmelding.

Wanneer je lasten sinds lange tijd aanwezig zijn, kom je pas 1 maand later opnieuw op afspraak.  De processen blijven zo lang doorlopen. Op die manier heb jij veel profijt van slechts 1 enkele behandeling.  Wanneer het acuut is en allemaal erg heftig en/of pijnlijk, kan je tot maximaal 2 maal per week komen.  Dit bouw ik zelf zo snel als mogelijk af.

Mocht er iets opvallends zijn, de eerste dagen na behandeling, mag je me altijd contacteren.  Het durft al eens gebeuren dat je pipi plots een andere kleur krijgt: van waterschoon, over troebel, fluogeel tot zelfs dat het lijkt op vergruisde steentjes die onder in de pot komen liggen.  Dit zonder pijn.  Je kan dan misschien even verschieten, maar is normaal binnen de reacties van het proces.  Voel je je ongerust, of twijfel je, mag je me altijd contacteren.  Dat is wat ik hierna bedoel met opvolging.


Kies je betaalformule

TCM²

1 sessie

130
  • Duur sessie: 2-3 uur
  • Proces werkt langer dan 3 maanden door
  • Opvolging en nazorg inbegrepen
TCM²

4 sessies

500
  • 125€ /sessie van 2-3 uur
  • Proces werkt +3 maanden door na laatste sessie
  • Opvolging en nazorg inbegrepen
tcm²

6 sessies

720
  • 120€ /sessie van 2-3 uur
  • Proces werkt +3 maanden door na laatste sessie
  • Opvolging en nazorg inbegrepen
Fien heeft me uit het dal van een burn-out geholpen op een zachte, ongedwongen manier. Ik had al alles geprobeerd, van medicijnen tot sessies bij een psycholoog. Acupunctuur is te sterk voor mij en ook andere manieren hadden geen succes. Door te werken met acumassage kon ze mijn lichaam zo ver krijgen dat ik van niets voelen geëvolueerd ben naar een constant gevoel van diep geluk.
Dank je wel Fien voor je zachte, sensitieve aanpak.
Miriam
Fien heeft een ongelooflijk gave! Midden in de corona lockdown periode had ik plots heel felle eczeem in m'n gezicht. Ik had al 2 tubes zalf geprobeerd, maar niets had effect. De dag na mijn sessie met Fien, zag ik al een opmerkelijk verschil.
Er schuilde ook een bepaalde boosheid en een innerlijke onrust in mij. Fien luisterde oprecht, ging dieper in op mijn probleem om de oorzaak te achterhalen. Dat is nu verdwenen. Ze leerde me via videocall stap voor stap acupressuurpunten aan die ik moest masseren.
Ze volgt je ook op de voet op en polst met berichtjes hoe het met je gaat.
Fien is één uit de duizend! Zeker de moeite om een traject bij haar te volgen. Ik ben heel dankbaar dat ik haar leren kennen heb.
Veerle

Online

Voor wie verder weg woont of niet de energie heeft om regelmatig tot bij mij te geraken, bedacht ik online werken. 

Online behandelingen gaan door met videocall. Tijdens een online sessie, begeleid ik jou naar de juiste acupunctuurpunten en vertel wat je moet doen. Het zijn makkelijk uit te voeren handelingen. Ook voor de puntenkeuze, hou ik er rekening mee dat je misschien niet overal aan kan. Eventueel kan een huisgenoot hulp bieden.

De kwaliteit is even goed en diepgaand dan wanneer ik jou met de meridiaanstemvorken behandel in mijn praktijk.  Er is wel een verschil in de duur van de doorwerking.

In tijden van lockdown, schakel ik over naar een gelijkaardige manier van werken in huis: doe-het-zelf-behandelingen met stemvorken. Of online wanneer ik anders echt zou moeten sluiten.

Online is een minder klassieke manier, dus je moet je er meer voor openstellen en zelf meer moeite voor doen. Maar voor mij is het wel een veel flexibelere en idealere manier. Het bespaart me tijd & energie. Op vlak van kwaliteit zie ik weinig verschil, ik vind dit even kwaliteitsvol als een praktijkbezoek.
Tim
Fien legt de acupressuurpunten rustig en geduldig uit tijdens de online sessie. We nemen de tijd om alles op de juiste manier te doen. Het zijn eenvoudige handelingen die je makkelijk in je dagelijks leven kan integreren.
Ze is steeds bereikbaar tijdens de volgende weken voor vragen en de cliëntenpagina is een goede aanvulling op de behandeling.
Tania

Achtergrondinformatie

Voorbeeld 1

Je komt voor behandeling van je depressie.  Er zijn verschillende lichamelijke oorzaken mogelijk. Het manifesteert zich dus niet enkel in je hoofd.  Aan de hand van je symptomen analyseer ik welke soort depressie je hebt.  Door je probleem lichamelijk aan te pakken, verdwijnt het automatisch ook uit je hoofd.
Er is ook een emotionele reden waarom je in je depressie zakte: één of meerdere onverwerkte ervaringen dat opgeslagen zit in je lichaam. Dat emotionele gif halen we er uit. Nu is er geen reden meer voor je depressie.
Klinkt eenvoudig? Is het ook! Maar het heeft wel zijn behandeltijd nodig.

Voorbeeld 2

Je komt bij mij voor chronische slijmbeursontstekingen in de heupen. Uit de bevraging blijkt dat je als kind een moeilijke relatie had met één van je ouders. Door op het lichamelijke niveau te werken, halen je heupen reeds heel wat voordeel.  Als we ook de emotionele oorzaak eronder uit halen, zullen je ontstekingen niet opnieuw de kop opsteken tijdens een stresvolle periode.  Bovendien kan je erop rekenen dat het geralateerde emotionele ouder issue positief mee veranderd.  Ook in andere situaties zal je niet meer getriggerd worden door gelijkaardig thema, gedrag van anderen.

Zo zijn er meerdere lichamelijke of emotionele oorzaken mogelijk waardoor een probleem tot uiting komt. Dit geldt voor bijna alle hoger vernoemde problematieken. Het leidt ons te ver om deze allemaal te bespreken. Het is de reden waarom ik graag in meerdere beurten werk.