Mens sana in corpore sano

Het leven laat sporen na in je lichaam. Het wordt daar opgeslagen tot het moment dat er ruimte is om het
weer te kunnen vrijlaten.

Ik help je deze sporen weg te halen uit je lichaam en de gifstoffen gecontroleerd af te voeren.

Zo krijg jij een blijvend gezonder lichaam en gezondere geest en kan je je leven uitbouwen zoals jij het wil.

Voor wie

Wil je je eindelijk weer goed in je vel voelen?
Van die ellendig lang durende issues af?
Je innerlijke kind weer springend van goesting-in-het-leven?
En daarvoor voldoende energie hebben?
Opnieuw “diep gelukkig-zijn” ervaren?
Wil je een lichaam dat weer mee wil?
Pijnen allerhande grondig weten verbeteren?
Of zelfs weer gewóón kunnen slapen?

Hoe

In een traject creëren we lichamelijke én emotionele balans.

Eerst zorgen we dat er opnieuw een basis aan ademruimte gecreëerd wordt en pakken we je specifieke problemen aan.

In een volgende fase, gaan we echt de diepte in en halen we de diepste reden van je problematieken eronder uit. In het stukje over de stemvorken ga ik hier dieper op in.

Mocht er op het einde nog iets overblijven, dan pakken we dat nog specifiek aan en kan jij daarna weer voor jaren verder.

Kies je formule

TCM²

Latere fase

70 / losse sessie
 • 1 sessie/6 weken*
 • Duur: 9 maanden
 • 7 sessies*
 • Langer indien nodig
 • Opvolging en nazorg
TCM²

Medium intens

130 / 2 sessies
 • 2 sessies/maand
 • Duur: 4 - 12 sessies
 • Tot de ergste klachten
 • verdwenen zijn
 • Opvolging en nazorg
tcm²

Intens

250 / 4 sessies
 • Wekelijkse behandelingen
 • Duur: 4 - 12 sessies
 • Tot de ergste klachten
 • verdwenen zijn
 • Opvolging en nazorg
Fien heeft me uit het dal van een burn-out geholpen op een zachte, ongedwongen manier. Ik had al alles geprobeerd, van medicijnen tot sessies bij een psycholoog. Acupunctuur is te sterk voor mij en ook andere manieren hadden geen succes. Door te werken met acumassage kon ze mijn lichaam zo ver krijgen dat ik van niets voelen geëvolueerd ben naar een constant gevoel van diep geluk.
Dank je wel Fien voor je zachte, sensitieve aanpak.
Miriam
Fien heeft een ongelooflijk gave! Midden in de corona lockdown periode had ik plots heel felle eczeem in m'n gezicht. Ik had al 2 tubes zalf geprobeerd, maar niets had effect. De dag na mijn sessie met Fien, zag ik al een opmerkelijk verschil.
Er schuilde ook een bepaalde boosheid en een innerlijke onrust in mij. Fien luisterde oprecht, ging dieper in op mijn probleem om de oorzaak te achterhalen. Dat is nu verdwenen. Ze leerde me via videocall stap voor stap acupressuurpunten aan die ik moest masseren.
Ze volgt je ook op de voet op en polst met berichtjes hoe het met je gaat.
Fien is één uit de duizend! Zeker de moeite om een traject bij haar te volgen. Ik ben heel dankbaar dat ik haar leren kennen heb.
Veerle

Online

Voor wie verder weg woont of niet de energie heeft om regelmatig tot bij mij te geraken, bedacht ik het online traject.

Online behandelingen gaan door met videocall. Tijdens deze sessies, begeleid ik jou naar de juiste acupunctuurpunten en vertel wat je moet doen. Het zijn makkelijk uit te voeren handelingen. Ook voor de puntenkeuze, hou ik er rekening mee dat je misschien niet overal aan kan. Eventueel kan een huisgenoot hulp bieden.

De kwaliteit is even goed en diepgaand dan wanneer ik jou met de meridiaanstemvorken behandel in mijn praktijk.  Er is wel een verschil in de duur van bepaalde protocollen. *Aangezien het herbelevingsdempen op deze manier slechts 4 weken verzekerd blijft, is het in de 2e fase nodig om elke 4 weken af te spreken ipv 6 wekelijks.

In tijden van lockdown, schakel ik over naar een gelijkaardige manier van werken in huis: doe-het-zelf-behandelingen met stemvorken.

Online is een minder klassieke manier, dus je moet je er meer voor openstellen en zelf meer moeite voor doen. Maar voor mij is het wel een veel flexibelere en idealere manier. Het bespaart me tijd & energie. Op vlak van kwaliteit zie ik weinig verschil, ik vind dit even kwaliteitsvol als een praktijkbezoek.
Tim
Fien legt de acupressuurpunten rustig en geduldig uit tijdens de sessie. We nemen de tijd om alles op de juiste manier te doen. Het zijn eenvoudige handelingen die je makkelijk in je dagelijks leven kan integreren.
Ze is steeds bereikbaar tijdens de volgende weken voor vragen en de cliëntenpagina is een goede aanvulling op de behandeling.
Tania

Achtergrondinformatie

Voorbeeld 1

Je komt voor behandeling van je depressie. Depressie manifesteert zich in je lichaam. Dus niet enkel in je hoofd. Bovendien zijn er verschillende lichamelijke oorzaken mogelijk. Aan de hand van je symptomen analyseer ik welke soort depressie je hebt.
Door je lichamelijk probleem aan te pakken, verdwijnt het automatisch ook uit je hoofd.
Er is ook een emotionele reden waarom je in je depressie zakte: één of meerdere onverwerkte ervaringen. Dat opgeslagen gif halen we er uit. Nu is er geen reden meer voor je depressie.
Klinkt eenvoudig? Is het ook! Maar het heeft wel zijn behandeltijd nodig.

Voorbeeld 2

Je komt bij mij voor chronische slijmbeursontstekingen in de heupen. Uit de bevraging blijkt dat je als kind een moeilijke relatie had met één van je ouders. Door op het lichamelijke niveau te werken, kunnen je heupen reeds heel wat voordeel halen. Als we ook de emotionele oorzaak eronder uit halen, zullen je ontstekingen niet opnieuw de kop opsteken tijdens een stresvolle periode. Bovendien kan je erop rekenen dat je relatie met je ‘moeilijke’ ouder als bijna automatisch herstelt. Ook in andere situaties zal je niet meer getriggerd worden door gelijkaardig gedrag van anderen.

Zo zijn er meerdere lichamelijke of emotionele oorzaken mogelijk waardoor een probleem tot uiting komt. Dit geldt voor bijna alle bovenstaande problematieken. Het leidt ons te ver om deze allemaal te bespreken. Het is de reden waarom ik graag in een traject werk.