Mens sana in corpore sano

Het leven laat sporen na in je lichaam. Het wordt daar opgeslagen tot het moment dat er ruimte is om het
weer te kunnen vrijlaten.

Ik help je deze sporen weg te halen uit je lichaam en de gifstoffen gecontroleerd af te voeren.

Zo krijg jij een blijvend gezonder lichaam en gezondere geest en kan je je leven uitbouwen zoals jij het wil.

Voor wie

Wil je je eindelijk weer goed in je vel voelen?
Van die ellendig lang durende issues af?
Je innerlijke kind weer springend van goesting-in-het-leven?
En daarvoor voldoende energie hebben?
Opnieuw “diep gelukkig-zijn” ervaren?
Wil je een lichaam dat weer mee wil?
Pijnen allerhande grondig weten verbeteren?
Of zelfs weer gewóón kunnen slapen?

Wat

In een traject creëren we lichamelijke én emotionele balans.

Eerst zorgen we dat er opnieuw een basis aan ademruimte gecreëerd wordt. Langzamerhand zal je voelen dat je weer meer energie hebt en dat je meer aankan.

In een volgende fase, gaan we echt de diepte in en halen we de emotionele reden van je problematieken eronder uit. In het stukje over de stemvorken ga ik hier dieper op in.

Mocht er op het einde nog iets overblijven, dan pakken we dat nog specifiek aan en kan jij daarna weer voor jaren verder.

Kies je traject

TCM²

Medium intens

130 / maand
  • 2 sessies/maand
  • Duur: 12 sessies
  • Langer indien nodig
  • Opvolging en nazorg
TCM²

Intens

250 / maand
  • 4 sessies/maand
  • Duur: 12 sessies
  • Langer indien nodig
  • Opvolging en nazorg

De eerste behandeling van het traject geeft een deugddoend effect: we verwijderen alle reeds loszittende stukken uit je lichaam. Diezelfde deugd mag je verwachten na afloop van het volledige traject.  Wie abrupt stopt, kan ik dat niet garanderen.

Vanaf de tweede sessie wordt er gericht behandeld indien je specifieke lichamelijke of mentale ongemakken ervaart. Ook duiken we de diepte in om aanwezige stagnaties of blokkades in je lichaam en/of geest te verwijderen. Dit komt langdurig wegblijven van je klachten ten goede en heeft vaak een flinke boost in je energie én het verbeteren van andere, bijhorende klachten tot gevolg.

In de diepte waarop ik werk, zitten erg veel oude emoties vast. Daarom krijg je sowieso een volwaardige demping van deze onbewuste stukken die tegelijkertijd mee loslaten en jouw systeem verlaten. Hierdoor blijft je denken gevrijwaard van mogelijke vervelende gedachten, … En ook bijhorende angsten, boosheid, … hoeven niet doorvoeld te worden.

Als laatste is nierondersteuning erg belangrijk in deze manier van werken. Dus ideaal indien bijv. bijnieruitputting jouw hoofdklacht is.

Fien heeft me uit het dal van een burn-out geholpen op een zachte, ongedwongen manier. Ik had al alles geprobeerd, van medicijnen tot sessies bij een psycholoog. Acupunctuur is te sterk voor mij en ook andere manieren hadden geen succes. Door te werken met accumassage kon ze mijn lichaam zo ver krijgen dat ik van niets voelen geëvolueerd ben naar een constant gevoel van diep geluk.
Dank je wel Fien voor je zachte, sensitieve aanpak.
Miriam
Fien heeft een ongelooflijk gave! Midden in de corona lockdown periode had ik plots heel felle eczeem in m'n gezicht. Ik had al 2 tubes zalf geprobeerd, maar niets had effect. De dag na mijn sessie met Fien, zag ik al een opmerkelijk verschil.
Er schuilde ook een bepaalde boosheid en een innerlijke onrust in mij. Fien luisterde oprecht, ging dieper in op mijn probleem om de oorzaak te achterhalen. Dat is nu verdwenen. Ze leerde me via videocall stap voor stap acupressuur-punten aan die ik moest masseren.
Ze volgt je ook op de voet op en polst met berichtjes hoe het met je gaat.
Fien is één uit de duizend! Zeker de moeite om een traject bij haar te volgen. Ik ben heel dankbaar dat ik haar leren kennen heb.
Veerle

Online

Voor als je verder weg woont of als je niet de energie hebt om wekelijks tot bij mij te geraken, bedacht ik het online traject.

Online behandelingen gaan door met videocall. Tijdens deze sessies, begeleid ik jou naar de juiste acupunctuurpunten en vertel wat je moet doen. Het zijn eenvoudige handelingen die iedereen makkelijk kan uitvoeren. Ook voor de puntenkeuze, hou ik er rekening mee dat je misschien niet overal aan kan. Eventueel kan een huisgenoot hulp bieden.

Online is een minder klassieke manier, dus je moet je er meer voor openstellen en zelf meer moeite voor doen. Maar voor mij is het wel een veel flexibelere en idealere manier. Het bespaart me tijd & energie. Op vlak van kwaliteit zie ik weinig verschil, ik vind dit even kwaliteitsvol als een praktijkbezoek.
Tim
Fien legt de acupressuur -punten rustig en geduldig uit tijdens de sessie. We nemen de tijd om alles op de juiste manier te doen. Het zijn eenvoudige handelingen die je makkelijk in je dagelijks leven kan integreren.
Ze is steeds bereikbaar tijdens de volgende weken voor vragen en de cliëntenpagina is een goede aanvulling op de behandeling.
Tania

Achtergrondinformatie

Voorbeeld 1

Je komt voor behandeling van je depressie. Depressie manifesteert zich in je lichaam. Dus niet enkel in je hoofd. Bovendien zijn er verschillende lichamelijke oorzaken mogelijk. Dmv TCM (Tradional Chinese Medecine) diagnostische methoden (pols, tong, bevraging, …) analyseer ik welk type depressie je hebt.
Door je lichamelijk probleem aan te pakken, verdwijnt het automatisch ook uit je hoofd.
Er is ook een emotionele reden waarom je in je depressie zakte: één of meerdere onverwerkte ervaringen. Dat opgeslagen gif halen we er uit. Nu is er geen reden meer voor je depressie.
Klinkt eenvoudig? Is het ook! Maar het heeft wel zijn behandeltijd nodig.

Voorbeeld 2

Je komt bij mij voor chronische slijmbeursontstekingen in de heupen. Uit de bevraging blijkt dat je als kind een moeilijke relatie had met één van je ouders. Door op het lichamelijke niveau te werken, kunnen je heupen reeds heel wat voordeel halen. Als we ook de emotionele oorzaak eronder uit halen, zullen je ontstekingen niet opnieuw de kop opsteken tijdens een stresvolle periode. Bovendien kan je erop rekenen dat je relatie met je ‘moeilijke’ ouder als bijna automatisch herstelt. Ook in andere situaties zal je niet meer getriggerd worden door gelijkaardig gedrag van anderen.

Zo zijn er meerdere lichamelijke of emotionele oorzaken waardoor een probleem tot uiting komt. Dit geldt voor bijna alle bovenstaande problematieken. Het leidt ons te ver om deze allemaal te bespreken. Het is de reden waarom we graag in een traject werken.