Mens sana in corpore sano

Het leven laat sporen na in je lichaam. Het wordt daar opgeslagen tot het moment dat er ruimte is om het
weer te kunnen vrijlaten.

Ik help je deze sporen weg te halen uit je lichaam en de gifstoffen gecontroleerd af te voeren.

Zo krijg jij een blijvend gezonder lichaam en gezondere geest en kan je je leven uitbouwen zoals jij het wil.

Fysieke indicaties

Alles wat met langdurige stress gerelateerd wordt
Slaapstoornissen
Paniek aanvallen, hartkloppingen
Vermoeidheid/uitgeput zijn
Burn-out, CVS (M.E. in NL)
Concentratieproblemen
Reuma, fibromyalgie, migraine,
lage rugpijn, schouder- en nekpijn, …
Prikkelbare darmsyndroom
Ademhalingsproblemen, astma

Mentale indicaties

Alles wat met langdurige stress gerelateerd wordt
Angst, fobieën
Depressie, (diep) verdriet
Nachtmerries
Innerlijke saboteurs
(Over)bezorgdheid
(Diepe) boosheid
Mood swings
(Complexe) PTSS, àlle soorten trauma’s
Familiale en relationele thema’s

Hoe

Wanneer we samen aan de slag gaan, creëren we lichamelijke én emotionele balans. In mijn manier van werken spelen beiden automatisch in op elkaar.

Ik zet processen in werking die ervoor zorgen dat er veel wordt losgetriggerd en afgevoerd.  En ik installeer ALTIJD een vangnet zodat jij intussen gewoon verder kan zonder herbelevingslasten. Dat is véél meer dan enkel de herinneringen in je hoofd. Herbeleving kom je  ook tegen als:

 • nachtmerries, tandenbijten, hartkloppingen
 • je voelt je onveilig en het gevoel van vertrouwen verdwijnt
 • In je gedrag, waar je mogelijks plots feller gaat reageren dan je intentie was. Vanuit de losgetriggerde thema’s, waardoor ook je omgeving last of hinder kan ondervinden van jouw therapie.
 • Een te klein afvoerdebiet, waardoor je extra moe wordt, gespannen nek – en schouders krijgt tot zelfs erger tandenbijten dan je voordien misschien wel deed.
 • ook depressies in alle soorten maten en gewichten.

Je begrijpt dat zonder dit specifieke vangnet je huidige leven en werken tijdelijk negatieve invloed zouden ondervinden.  Door dit vangnet hebben mensen vaak niet eens door dat er zoveel gebeurt in het diepst van hun ZIJN. Maar merken naderhand wel de belangrijke, subtiele verschillen op.

En bovenop het vangnet komen jouw specifieke behandelingen.

Een voorbeeld van subtiele verschillen

Bij aanvang - Hier wil ik graag verandering in:
1. Loslaten wat anderen van mij vinden
2. Hoofdpijnen vanuit de ruggengraat
3. Donkere, negatieve gedachten
4. Wervel halfweg vleugeltjes doet pijn.
5. Vermoeidheid, algemene energie. 's Middags verplichte nood aan dutje. 's Morgens spontaan op lukt pas om 10u à 10u30.
6. Hartkloppingen, bij drinken van koffie of wijn.
7. Emogevoel op schaal van -5 --> +5 waarbij 0 neutraal is: 0 à 1 gemiddeld

8. Pijnlijke linker borst
9. Spijsvertering
10. Inslapen met bedsokken owv ijsklompjes

11. Onzelfzekerheid, zelfaanvaarding, boosheid, vriendschappen die plots afgekapt werden door de andere partij.Na 8 sessies- Het gaat er ondertussen zo mee:
1. Veel minder last daarvan tov bvb mijn collega's.
2. Af en toe nog aanwezig
3. Zie 1. , 7. en 11.
4. Wervel vervelendheid blijft wel terugkomen
5. Heb nu minder nood aan namiddagdutjes, 'smorgens vroeger spontaan op: 8u30 à 9u.

6. Nu enkel nog sporadisch, stressgerelateerd.
7. Gemiddeld nu 4 op dezelfde schaal. Mezelf veel beter leren kennen. Meer inzichten. Ik weet nu ook beter waar mijn valkuilen zitten.
8. Kistjes niet weg
9. Toppie
10. Véél beter. Nu kan ik soms zelfs zonder deken slapen
11. Zo nog wel eens een dag dag ik niet content ben van mezelf, maar dat gaat niet meer zo diep als voordien. Ik ben ook meer zelfbewust, kan ook beter grenzen afbakenen, kan meer loslaten dat niet alles moet qua verplichtingen. Het diepe verdriet van de afgekapte vriendschappen is beter verteerd, kan ik nu loslaten.
Anoniem

Het traject

Tijdens het aanmeldingsgesprek bekijken we waar je problematiek gelegen is. We overlopen samen je aanmeldingsfiche en je krijgt ruim de kans om te vertellen en/of aan te vullen. Ook zal ik overlopen waar je aandacht aan dient te besteden tijdens het verloop van onze samenwerking.

De eerste behandeling is veelal een deugddoende behandeling: we verwijderen reeds heel wat loszittende gifstoffen uit je lichaam. Er worden heel wat processen in gang gezet, ook het eerdergenoemde vangnet. Die zorgen dat we nadien meer kunnen bereiken en grondiger werk kunnen leveren met elke volgende behandeling.

De behandelingen zijn wekelijks, 2- of 3-wekelijks tot zelfs pas op 3 maandelijkse basis. Afhankelijk van wat je nodig hebt.  Ook het aantal sessies hangt hiervan af. Bij sommigen geraken we er met een 4 tal sessies, bij anderen zijn 12 sessies nog niet voldoende.  Bij belangrijke acute klachten, zal je eerst vaker komen om

Mocht je tussen 2 behandelingen in last hebben van één of meerdere symptomen van herbeleving (zie hoger), dan mag je steeds sneller komen om je vangnet te versterken.  Wanneer deze klachten deel uitmaken van je kernproblematieken, zal dit niet met 1 sessie opgelost zijn, maar dient het vangnet om niet erger te worden tijdens het proces dan je klachten al zijn.

TCM²

Losse sessie

90
 • 1e sessie = aanmelding
 • Opvolging en nazorg
TCM²

Per 4 sessies

340
 • 85€/sessie
 • 1e sessie = aanmelding
 • Opvolging en nazorg
tcm²

Per 12 sessies

900
 • 75€/sessie
 • 1e sessie = aanmelding
 • Opvolging en nazorg
Fien heeft me uit het dal van een burn-out geholpen op een zachte, ongedwongen manier. Ik had al alles geprobeerd, van medicijnen tot sessies bij een psycholoog. Acupunctuur is te sterk voor mij en ook andere manieren hadden geen succes. Door te werken met acumassage kon ze mijn lichaam zo ver krijgen dat ik van niets voelen geëvolueerd ben naar een constant gevoel van diep geluk.
Dank je wel Fien voor je zachte, sensitieve aanpak.
Miriam
Fien heeft een ongelooflijk gave! Midden in de corona lockdown periode had ik plots heel felle eczeem in m'n gezicht. Ik had al 2 tubes zalf geprobeerd, maar niets had effect. De dag na mijn sessie met Fien, zag ik al een opmerkelijk verschil.
Er schuilde ook een bepaalde boosheid en een innerlijke onrust in mij. Fien luisterde oprecht, ging dieper in op mijn probleem om de oorzaak te achterhalen. Dat is nu verdwenen. Ze leerde me via videocall stap voor stap acupressuurpunten aan die ik moest masseren.
Ze volgt je ook op de voet op en polst met berichtjes hoe het met je gaat.
Fien is één uit de duizend! Zeker de moeite om een traject bij haar te volgen. Ik ben heel dankbaar dat ik haar leren kennen heb.
Veerle
Fien heeft me uit het dal van een burn-out geholpen op een zachte, ongedwongen manier. Ik had al alles geprobeerd, van medicijnen tot sessies bij een psycholoog. Acupunctuur is te sterk voor mij en ook andere manieren hadden geen succes. Door te werken met acumassage kon ze mijn lichaam zo ver krijgen dat ik van niets voelen geëvolueerd ben naar een constant gevoel van diep geluk.
Dank je wel Fien voor je zachte, sensitieve aanpak.
Miriam
Fien heeft een ongelooflijk gave! Midden in de corona lockdown periode had ik plots heel felle eczeem in m'n gezicht. Ik had al 2 tubes zalf geprobeerd, maar niets had effect. De dag na mijn sessie met Fien, zag ik al een opmerkelijk verschil.
Er schuilde ook een bepaalde boosheid en een innerlijke onrust in mij. Fien luisterde oprecht, ging dieper in op mijn probleem om de oorzaak te achterhalen. Dat is nu verdwenen. Ze leerde me via videocall stap voor stap acupressuurpunten aan die ik moest masseren.
Ze volgt je ook op de voet op en polst met berichtjes hoe het met je gaat.
Fien is één uit de duizend! Zeker de moeite om een traject bij haar te volgen. Ik ben heel dankbaar dat ik haar leren kennen heb.
Veerle

Online

Voor wie verder weg woont of niet de energie heeft om regelmatig tot bij mij te geraken, bedacht ik het online traject. 

Online behandelingen gaan door met videocall. Tijdens een online sessie, begeleid ik jou naar de juiste acupunctuurpunten en vertel wat je moet doen. Het zijn makkelijk uit te voeren handelingen. Ook voor de puntenkeuze, hou ik er rekening mee dat je misschien niet overal aan kan. Eventueel kan een huisgenoot hulp bieden.

De kwaliteit is even goed en diepgaand dan wanneer ik jou met de meridiaanstemvorken behandel in mijn praktijk.  Er is wel een verschil in de duur van bepaalde protocollen.

In tijden van lockdown, schakel ik over naar een gelijkaardige manier van werken in huis: doe-het-zelf-behandelingen met stemvorken. Of online wanneer ik anders echt zou moeten sluiten.

Online is een minder klassieke manier, dus je moet je er meer voor openstellen en zelf meer moeite voor doen. Maar voor mij is het wel een veel flexibelere en idealere manier. Het bespaart me tijd & energie. Op vlak van kwaliteit zie ik weinig verschil, ik vind dit even kwaliteitsvol als een praktijkbezoek.
Tim
Fien legt de acupressuurpunten rustig en geduldig uit tijdens de sessie. We nemen de tijd om alles op de juiste manier te doen. Het zijn eenvoudige handelingen die je makkelijk in je dagelijks leven kan integreren.
Ze is steeds bereikbaar tijdens de volgende weken voor vragen en de cliëntenpagina is een goede aanvulling op de behandeling.
Tania

Achtergrondinformatie

Voorbeeld 1

Je komt voor behandeling van je depressie.  Er zijn verschillende lichamelijke oorzaken mogelijk. Het manifesteert zich dus niet enkel in je hoofd.  Aan de hand van je symptomen analyseer ik welke soort depressie je hebt.  Door je probleem lichamelijk aan te pakken, verdwijnt het automatisch ook uit je hoofd.
Er is ook een emotionele reden waarom je in je depressie zakte: één of meerdere onverwerkte ervaringen dat opgeslagen zit in je lichaam. Dat emotionele gif halen we er uit. Nu is er geen reden meer voor je depressie.
Klinkt eenvoudig? Is het ook! Maar het heeft wel zijn behandeltijd nodig.

Voorbeeld 2

Je komt bij mij voor chronische slijmbeursontstekingen in de heupen. Uit de bevraging blijkt dat je als kind een moeilijke relatie had met één van je ouders. Door op het lichamelijke niveau te werken, halen je heupen reeds heel wat voordeel. Als we ook de emotionele oorzaak eronder uit halen, zullen je ontstekingen niet opnieuw de kop gaan opsteken tijdens een stressvolle periode. Bovendien kan je erop rekenen dat het gerelateerde issue met je ‘moeilijke’ ouder als automatisch herstelt. Ook in andere situaties zal je niet meer getriggerd worden door gelijkaardige thema’s en gedrag van anderen.

Zo zijn er meerdere lichamelijke of emotionele oorzaken mogelijk waardoor een probleem tot uiting komt. Dit geldt voor bijna alle bovenstaande problematieken. Het leidt ons te ver om deze allemaal te bespreken. Het is de reden waarom ik graag in een traject werk.