Onder de zeespiegel

Hier vind je alvast de ZOOMlink om onze online sessies op afgesproken tijdstip te laten doorgaan. Gewoon klikken en wachten tot je permissie krijgt.

https://zoom.us/j/9902048920?pwd=USt3aDAwT3o3SVJtTG1xY2pNWFpZQT09

Allereerst wil ik je hartelijk welkom heten in een traject naar jeZELF.  Een traject waarbij je gifstoffen gaat afvoeren tot op niveau van celgeheugen. Daar in je onderbewuste, zit de emotionele oorzaak van je probleem en die halen we onder je problemen van aanmelding uit. Dit zal een flinke impact hebben op je lichaam, je geest en zélfs je gedrag. We gaan als het ware de shit die jouw innerlijke diamant besmeurd, uitkuisen. Je wordt alleen maar meer jezelf. Joepie!

Om dit traject goed te laten verlopen zijn er een aantal spelregels. Bij aanvang lees je best de volledige uitleg door onder de foto’s.  Hier vind je, om snel te werken, enkel de résumé.

Na élke sessie een 3-tal dagen

  • voldoende water te drinken
  • voldoende rust nemen en/of inplannen
  • !!!!!!!  Indien je voelt dat je lichaam niet klaar is met afvoeren, blijf je best bovenstaande 3 dingen herhalen. Dan geef je dat volgende sessie aan.

Je geeft me een seintje indien

  • je je depressiever voelt worden en het niet opgelost krijgt met de verdrietpunten
  • je lage rugpijn ervaart waarbij je met recht komen precies een kreupel oud vrouwtje/mannetje bent.  Rechtopstaan na zitten doet dan pijn en meestal de eerste stappen ook.
  • je een migraineaanval doet en deze met onderstaande punten niet naar een doenbaar niveau krijgt.
  • je andere neveneffecten ervaart, waarbij je twijfelt en/of ernstige last ondervindt.
  • er opvallende dingen duidelijk worden in je lichaam waarvan je graag hebt dat ik ze je volgende sessie mee aanpak.  Indien ik niets hoor, volg ik mijn volgende stap voor jou en gaan we er pas later mee aan de slag.

Voel je dat het klaar is voor jou. Dat je het traject wenst stop te zetten, is het belangrijk dat je dat niet abrupt doet.  Ik zet nog graag een laatste, erg deugddoende behandeling op, zodanig dat jij ook daadwerkelijk kan genieten van wat er in je lichaam werd opgekuist.  Zolang je “innerlijke gifpotje” niet leeg is, zullen deze thema’s uiteraard steevast een weg uit jouw lichaam zoeken, zoals je vóór dit traject gewoon was.  Mijn missie ligt hierin zodanig op door te werken dat ik jouw gifpotje zo snel als mogelijk kan leeg krijgen op een gezonde en volwaardig emotioneel gedempte manier en mét nierondersteuning.  En uiteraard werken we telkens de stukken weg waar jij het meeste last van ervaart.

Hieronder vind je alle belangrijke punten die ik je aanleer met een beetje uitleg.

Je acupressuur huisapotheek

Beenpunt GB31

Emotioneel afvoerwerk wakkert je innerlijke wind aan.  Beenpunt GB 31 is een zeer goed punt om deze wind te gaan afvoeren. Om die reden wel hèt belangrijkste punt om regelmatig te doen na elke behandeling.

Tijdens de dagen na een sessie, doe je dit erg regelmatig, tot zelfs elk half uur.  Omdat dit punt erg pittig kan zijn, is het fijner om het enkel aan te tikken: 3×5 tikjes. 9x pulserend drukken mag ook als het niet te pijnlijk is.

Dit punt is ook je eerste hulp bij migraine en nachtelijke beenpijnen.

IMG_20200629_211813

Afvoerpunten van de voeten

Als je voelt dat je veel gif moet afvoeren, mag je deze punten steeds enkele malen herhalen.

Dan ga je een 9tal keren pulserend drukken per punt.

Eerst je ene voet, dan je andere voet.

IMG_20200820_163921

Dit punt ligt tussen de dikke teen en je 2e teen tussen de botjes.

IMG_20200820_172323

Dit punt vind je aan de buitenzijde van je kleinste teen tegen het verdikte stuk aan.

IMG_20200820_172145

Dit punt ligt tussen de 2e en 3e teen tussen de botjes.

Enkelpunten

Deze punten zijn belangrijk om de energie neerwaarts te trekken.  Migraine, een mottig gevoel, licht in je hoofd of het gevoel dat je meer moet aarden, kunnen deze punten veel betekenen.

De punten liggen telkens tussen de enkelbol en de achillespees in het kuiltje daar.

Je pakt eenvoudigweg de punten vast en knijpt er een aantal keren flink in.  Zowel links als rechts.

IMG_20200820_180426

In geval van ...

Bij migraine zijn er 3 dingen die spelen: wind (beenpunt), omhoogtrekkende energie (enkelpunten) en overmatige leverenergie (teenpunt dikke teen en 2e teen). Door deze 3 punten samen te gebruiken zal je migraine snel gaan liggen. De andere afvoerende teenpunten mag je dan mee doen om het afvoerproces te versnellen.

Mottig gevoel: Het teveel aan gifstoffen in je lichaam kan op je maag slagen.  Door het 2e teenpunt te gebruiken samen met de enkelpunten, wordt het gif naar beneden getrokken en afgevoerd langs de maag meridiaan.

Verdriet punten

Deze punten helpen verdriet te temperen en kan je elke 30′ herhalen zoveel je het nodig hebt.

Je doet ze eerst bij de ene arm, nadien bij je andere arm.

IMG_20200820_164114

Dit punt vind je in de polsplooi naast het peesje aan de kant van de duim

IMG_20191115_220750

Een nagelpunt vind je door een lijntje te trekken van het verste punt van je nagelbedding naar het hoekje. Zowel aan de zijrand als aan de bovenrand.  Het punt ligt daar waar beide lijntjes kruisen. Hier is het bij de buitenkant van je duim.

Afvoerpunten van de handen

Wanneer we je innerlijke onrust aanpakken, heb je voornamelijk Lu 11, PC 9, HT 9 en Si 1 nodig.
 
Tijdens deze periode lijkt het misschien dat de afvoerpunten van de voeten minder belangrijk zijn, maar vergeet zeker BL 66 niet.
 

Dan ga je een 9tal keren, met je nagel erop, pulserend drukken per punt. Opgepast! Kan best pittig zijn!  Hoe pijnlijker hoe meer nodig.  Je hoeft jezelf niet te pijnigen: herhaal het dan na een half uurtje nog eens 😉

IMG_20191115_220750

Dit punt is het nagelpunt aan de buitenzijde van de duim.    (uitleg: zie bij verdriet punten)         

IMG_20200820_172657

Dit punt is het nagelpunt aan de binnenzijde van de pink.

IMG_20200820_172725

Dit punt is het nagelpunt aan de binnen- én buitenzijde van de middelvinger. Ook bovenop is erg hulpzaam.

IMG_20200820_172804

Dit punt is het nagelpunt aan de buitenzijde van de pink. Dit is een belangrijk punt bij afspuitende diarree.

Zoals ik wellicht vertelde de tijdens het aanmeldingsgesprek, werk je in een behandeltraject bij mij, erg diepe gifstoffen uit je lichaam.

Daarom is het van groot belang om na elke sessie voldoende water te drinken en je lichaam te voorzien van voldoende rust. Zo ook om de aangereikte afvoerpunten te herhalen. Op deze manier geef je jezelf de kans om de losgemaakte gifstoffen zo snel mogelijk uit je lichaam te helpen verwijderen.  De periode dat ze in je lichaam los zitten, is soms een minder fijne periode: je kan meer moe zijn, verdrietig zijn of in het ergste geval zelfs ziekteverschijnselen vertonen, zoals een grieperig gevoel bvb.  Daaraan weet je dat de behandeling zijn werk doet.

Uiteraard doe ik mijn uiterste best zodat jij de doorwerkingsperiode zo goed mogelijk door komt zonder al te veel lastjes.  Om jezelf te helpen indien het toch nodig is, leer ik je tijdens een sessie enkele acupunctuurpunten aan.  Deze mag je de komende week herhalen zoveel ik jou aanraadde of zoveel dat jij voelt dat nodig is.

Het is best interessant om alles te noteren in een opvolgboekje.  Je onthoudt dan goed welke punten deze week van belang zijn en hoe vaak, maar ook kan je erin noteren wat je lichaam aangeeft. Als klachten die je al langer hebt, plots sterker of duidelijker boven komen drijven, dan is het veelal de moment om deze aan te pakken.  Je mag me dat gerust daags voor de volgende sessie laten weten. Dan neem ik het mee op in de voorbereiding van je behandeling. Jouw lichaam weet het namelijk altijd beter als ik.  Zo werken we samen om de weg die jouw lichaam uit-balans volgde, in de best mogelijke volgorde, opnieuw richting Balans te kunnen wandelen.

De informatie op deze pagina is bestemd voor eigen gebruik.  Uiteraard kan je deze opnemen in je “huisapotheek”.  En net als bij je reguliere huisapotheek, ben je zelf verantwoordelijk voor wat je bij jezelf en je gezinsleden toepaste.

Ik wens je een fijne reis-naar-jezelf toe en kijk er al naar uit, dat we na enkele maanden eens kunnen terugblikken wat er allemaal verbeterd werd in je lijf, je mind en misschien zelfs je leven door deze grondige detox.

Warme groet!