Tui-nà

Tui-nà staat voor “Duw-Grijp”. Het is de massage variant van de Chinese geneeskunde. We werken met meridianen en acupunctuurpunten en bekijken de mens als geheel: holistische geneeskunde dus.

We gaan de benodigde acupunctuurpunten behandelen, vrij maken, verwarmen, verkoelen, doen stromen, … Vaak met de meridiaanstemvorken of eenvoudige massagetechnieken. Maar ook moxa, cupping, zalfjes met etherische oliën, … zijn extra instrumenten die van pas komen.

Mentale indicaties

Alles wat met langdurige stress gerelateerd wordt
Angst, fobieën
Depressie, (diep) verdriet
Nachtmerries
Innerlijke saboteurs
(Over)bezorgdheid
(Diepe) boosheid
Mood swings
(Complexe) PTSS, àlle soorten trauma’s
Familiale en relationele thema’s

Fysieke indicaties

Alles wat met langdurige stress gerelateerd wordt
Slaapstoornissen
Paniek aanvallen, hartkloppingen
Vermoeidheid/uitgeput zijn
Burn-out, CVS (M.E. in NL)
Concentratieproblemen
Reuma, fibromyalgie, migraine,
lage rugpijn, schouder- en nekpijn, …
Prikkelbare darmsyndroom, verdikken of net afvallen
Ademhalingsproblemen, astma

Kinder Tui-nà

Bij kinderen (0-7 jaar) liggen de meridianen en acupunctuurpunten anders, maar de technieken zijn veelal dezelfde. Omdat het vaak nodig is om enkele dagen op rij enkele punten te masseren, leer ik je deze aan.

Kindertui-nà helpt bij:
Eczeem, berg, diarree, constipatie, verkoudheid, hoest, koorts, onrust, last van het prikje, doorkomende tanden, moeilijk inslapen, vage buikpijn, …

Bij trauma is het vaak nuttig om ook met de ouders te werken.

Hoe we te werk gaan

Wanneer we samen aan de slag gaan, creëren we lichamelijke én emotionele balans. In onze manier van werken spelen beiden automatisch in op elkaar.

We zetten processen in werking die ervoor zorgen dat er veel wordt losgetriggerd en afgevoerd.  Er wordt ALTIJD een vangnet geïnstalleerd zodat jij verder kan zonder herbelevingslasten. Dat is véél meer dan enkel de herinneringen in je hoofd. Herbeleving kom je ook tegen als:

  • nachtmerries, tandenbijten, hartkloppingen
  • je voelt je onveilig en het gevoel van vertrouwen verdwijnt
  • negatieve gedachten in je hoofd
  • in je gedrag, waar je plots feller gaat reageren dan je intentie was. Dit gebeurt vanuit de losgetriggerde thema’s, waardoor ook je omgeving last of hinder kan ondervinden van jouw therapie en jij jezelf de vraag stelt waarom je nu zo heftig reageerde.
  • (extra) moe zijn, gespannen nek – en schouders krijgt, tot zelfs erger tandenbijten dan je voordien misschien wel deed.
  • ook depressies in alle soorten, maten en gewichten.
  • Heel wat vage klachten hangen hiermee samen.

Je begrijpt dat zonder dit specifieke vangnet je huidige leven en werken tijdelijk negatieve invloed zouden ondervinden.  Door dit vangnet hebben cliënten vaak niet eens door dat er zoveel gebeurt in het diepst van hun ZIJN. Ze merken naderhand wel de belangrijke, subtiele verschillen op. Mocht je na een behandeling één van bovengenoemde symptomen extra ervaren, dan is het vangnet onvoldoende voor jou. Geef me een seintje zodat we het kunnen versterken.

En bovenop het vangnet komen jouw specifieke behandelingen.

Fien straalt passie uit voor wat ze doet. Haar vlotte babbel, betrokken houding en haar aanstekelijk enthousiasme maakt het aangenaam om bij haar een sessie te doen. Ik kwam bij Fien terecht voor kinder Tui-nà voor mijn zoon. Artsen dachten dat hij hoestte als tik en schreven hardop tellen voor als hij de neiging voelde om te hoesten. Als mama van een al maanden hoestende zoon, voelde ik aan dat er toch meer aan de hand was. En zo kwam ik dus bij Fien terecht. De eerste sessie stelde ze mijn zoon direct op het gemak, legde ze uit wat ze ging doen en waarom. En na een sessie te hebben gewerkt rond het oplossen van slijmen en zijn hoest, zat hij al de volgende dag met een diepe hoest. Dankzij de sessies bij Fien zijn zijn slijmen losgekomen en kwam zijn echte hoest naar boven.
Eva
De eerste weken ervaarde ik geen verschil. Maar nu, sinds een 2-tal weken merk ik dat ik gevoeliger ben geworden. Positief gevoeliger, niet van moeten huilen. Wel alsof mijn harnas minder aanwezig is. Ik ben nog wel hard hoor, maar sensitiever.
M
"Fien, jij sprankelt! Dat voel ik niet in je website" (nieuwe foto's in de maak. Hopelijk dan wel 😉
"Ik voel me veilig bij jou."
"Ik merk nog steeds groei in mijn energie en mogelijkheden." (langst in behandeling cliënt)
"Dat is heel compact geschreven voor jou doen." (ondersteuning website over mijn eigen werk - dmv zelfbehandeling)
"Ik heb opnieuw last van carpaal tunnel syndroom, maar ik weet dat ik daarvoor bij jou moet zijn."
"Echt maar pas binnen 2 maanden een nieuwe afspraak? Het is hier zo plezant. Ik kijk er altijd naar uit." (ondanks zware problematieken toch luchtige gedragenheid)
Er werkt een collega vlakbij jou. "Nee hoor, ik kom liever naar jou." (Brugge - Antwerpen)
"Ik volgde al véle therapieën, maar weinigen daarvan hebben zo'n voelbare impact. Vergelijkbaar met het werk van Dr. Rausenberger."
Enkele losse uitspraken die me bijbleven...