Tui-nà

Tui-nà staat voor “Duw-Grijp”. Het is de massage variant van de Chinese geneeskunde. We werken met meridianen en acupunctuurpunten en bekijken de mens als geheel: holistische geneeskunde dus.

We gaan de benodigde acupunctuurpunten behandelen, vrij maken, verwarmen, verkoelen, doen stromen, … Vaak met de meridiaanstemvorken of eenvoudige massagetechnieken. Maar ook moxa, cupping, zalfjes met etherische oliën, … zijn extra instrumenten die van pas komen.

Mentale indicaties

Alles wat met langdurige stress gerelateerd wordt
Angst, fobieën
Depressie, (diep) verdriet
Nachtmerries
Innerlijke saboteurs
(Over)bezorgdheid
(Diepe) boosheid
Mood swings
(Complexe) PTSS, àlle soorten trauma’s
Familiale en relationele thema’s

Fysieke indicaties

Alles wat met langdurige stress gerelateerd wordt
Slaapstoornissen
Paniek aanvallen, hartkloppingen
Vermoeidheid/uitgeput zijn
Burn-out, CVS (M.E. in NL)
Concentratieproblemen
Reuma, fibromyalgie, migraine,
lage rugpijn, schouder- en nekpijn, …
Prikkelbare darmsyndroom
Ademhalingsproblemen, astma

Kinder Tui-nà

Bij kinderen (0-7 jaar) liggen de meridianen en acupunctuurpunten anders, maar de technieken zijn veelal dezelfde. Omdat het vaak nodig is om enkele dagen op rij enkele punten te masseren, leer ik je deze aan.

Kindertui-nà helpt bij:
Eczeem, berg, diarree, constipatie, verkoudheid, hoest, koorts, onrust, last van het prikje, doorkomende tanden, moeilijk inslapen, vage buikpijn, …

Bij trauma is het vaak nuttig om ook met de ouders te werken.

Hoe we te werk gaan

De eerste keer dat je komt stel ik je heel wat vragen.  Met die info stel ik een behandelingsplan op.
In de volgende sessies overlopen we eerst kort hoe het met je gaat: wat was je reactie op de vorige behandeling? Zijn er nieuwe aandachtspunten die we vandaag moeten mee nemen?

Dan is het tijd voor de eigenlijke behandeling. Ik bewerk verschillende acupunctuurpunten verspreid over je lichaam. Je doet dus best gemakkelijke kledij aan en comfortabel ondergoed. Soms komen er extra hulpmiddelen bij, zoals elektrische draden of moxa. De meridiaanstemvorken worden veelvuldig gebruikt.

Op het einde van de sessie krijg je ook tips en trics mee naar huis voor als het nodig is. En op de verborgen webpagina, enkel voor cliënten, vind je enkele tussendoor-punten en waarvoor je ze kan gebruiken, zoals bvb een “pijnstiller voor verdriet” of punten voor migraine.

Fien straalt passie uit voor wat ze doet. Haar vlotte babbel, betrokken houding en haar aanstekelijk enthousiasme maakt het aangenaam om bij haar een sessie te doen. Ik kwam bij Fien terecht voor kinder Tui-nà voor mijn zoon. Artsen dachten dat hij hoestte als tik en schreven hardop tellen voor als hij de neiging voelde om te hoesten. Als mama van een al maanden hoestende zoon, voelde ik aan dat er toch meer aan de hand was. En zo kwam ik dus bij Fien terecht. De eerste sessie stelde ze mijn zoon direct op het gemak, legde ze uit wat ze ging doen en waarom. En na een sessie te hebben gewerkt rond het oplossen van slijmen en zijn hoest, zat hij al de volgende dag met een diepe hoest. Dankzij de sessies bij Fien zijn zijn slijmen losgekomen en kwam zijn echte hoest naar boven.
Eva