Tui-nà

Tui-nà staat voor “Duw-Grijp”. Het is de massagevariant van de Chinese geneeskunde. We werken met meridianen en acupunctuurpunten en bekijken de mens als geheel: een holistische denkwijze dus.

We gaan de benodigde acupunctuurpunten behandelen, vrij maken, verwarmen, verkoelen, doen stromen,… met vaak eenvoudige massagetechnieken. Maar ook moxa, cupping, zalfjes met e.o’s, … zijn extra instrumenten die van pas kunnen komen. Voor emotionele behandelingen gebruiken we de meridiaanstemvorken.

Mentale indicaties

Innerlijke saboteurs
Angst, fobieën
(Diepe) boosheid
Depressie
Langdurige stress
(Over)bezorgdheid
(Diep) verdriet
Mood swings
PTSS
Familie- en relationele thema’s

Fysieke indicaties

Alles wat met langdurige stress gerelateerd wordt
Slaapstoornissen
Paniek aanvallen
Vermoeidheid/uitgeput zijn
Burn-out, CVS (M.E. in NL)
Concentratieproblemen
Reuma, fibromyalgie, migraine,
lage rugpijn, schouder- en nekpijn, …
Prikkelbare darmsyndroom
Ademhalingsproblemen, astma

Kinder Tui-nà

Bij kinderen (0-7jaar) liggen de meridianen en acupunctuurpunten anders, maar de technieken zijn dezelfde. Omdat het vaak nodig is om enkele dagen op rij enkele punten te masseren, leer ik je dat aan.

Kinder tui-nà helpt bij:
Eczeem, berg, diarree, constipatie, verkoudheid, hoest, koorts, onrust, last van het prikje, doorkomende tanden, moeilijk inslapen, vage buikpijn, …

Bij trauma is het nuttig om ook met de ouders te werken.

Hoe ik te werk ga

De eerste keer dat je bij mij komt stel ik je heel wat vragen. Ik kijk ook naar je tong en voel je polsen. Met die info stel ik een behandelingsplan op.
In de volgende sessies overlopen we eerst kort hoe het met je gaat: wat was je reactie op de vorige behandeling? Zijn er nieuwe aandachtspunten die we vandaag moeten mee nemen?

Dan is het tijd voor de eigenlijke behandeling. Ik masseer verschillende acupunctuurpunten verspreid over je lichaam. Je doet dus best gemakkelijke kledij aan en comfortabel ondergoed. Soms komen er extra hulpmiddelen bij, zoals elektrische draden, moxa of meridiaanstemvorken.

Op het einde van de sessie krijg je ook tips en trics mee naar huis voor als het nodig is. En in de besloten FB groep, enkel voor cliënten, vind je enkele veelgebruikte tussendoor-punten en waarvoor je ze kan gebruiken, zoals bvb een “pijnstiller voor verdriet” of punten voor “waanzinnig pijnlijke benen ’s nachts”.

Fien straalt passie uit voor wat ze doet. Haar vlotte babbel, betrokken houding en haar aanstekelijk enthousiasme maakt het aangenaam om bij haar een sessie te doen. Ik kwam bij Fien terecht voor kinder Tui-nà voor mijn zoon. Artsen dachten dat hij hoestte als tik en schreven hardop tellen voor als hij de neiging voelde om te hoesten. Als mama van een al maanden hoestende zoon, voelde ik aan dat er toch meer aan de hand was. En zo kwam ik dus bij Fien terecht. De eerste sessie stelde ze mijn zoon direct op het gemak, legde ze uit wat ze ging doen en waarom. En na een sessie te hebben gewerkt rond het oplossen van slijmen en zijn hoest, zat hij al de volgende dag met een diepe hoest. Dankzij de sessies bij Fien zijn zijn slijmen losgekomen en komt zijn echte hoest naar boven.
Eva