Vragen

Hier staan een paar veel terugkerende vragen gebundeld. Staat jouw vraag er niet bij? Aarzel dan niet om contact op te nemen. We helpen je graag verder.

Ik voel me niet erg uit balans. Kan je dan ook wat voor mij betekenen?

Natuurlijk. Iedereen draagt onbewust vanalles met zich mee. Voel je warm welgekomen. We bekijken steeds het volledige plaatje.

Hoe lang duurt een sessie?

Een sessie duurt ongeveer  2,5 uur.

Wat breng ik mee? Wat doe ik aan?

Je hoeft niks mee te brengen, tenzij je liever op je eigen handdoek ligt.  In dat geval een badlaken en een kleine handdoek.

Gemakkelijke kledij is aangeraden.  In principe kan ik door je kledij heen werken, behalve op buik en rug is dat soms moeilijk. Dus als je je goed voelt in je ondergoed, voel je je sowieso OK op mijn tafel.

Welk effect kan ik na een behandeling verwachten?

Soms zijn de effecten overduidelijk, al vraagt het af en toe wat tijd of zoekwerk.

Voor psycho-emotionele thema’s zijn de effecten vaak erg subtiel en merk je pas na langere tijd op “Hé, ik reageerde vroeger normaal zus of zo in een gelijkaardige situatie. En nu veel rustiger/vlotter/handiger/… “. Of: “Ik heb het gevoel dat er een stuk van mijn harnas is afgebrokkeld.  Ik merk dat ik minder hard ben geworden.” Of merk je in je denken of dromen dat thema’s van oud verdriet luchtiger, positiever of zelfs vrolijk geworden zijn ipv pijnlijk en zwaar.

De ervaring leert dat mensen al snel ‘vergeten’ welke vage klachten ze hadden nadat ze verdwenen zijn.  Zelfs het opmerken van het verdwijnen ervan is vaak niet evident.  Daarom overloop ik aan het einde van de rit graag opnieuw je klachten waarmee je je aanmeldde en wat je gaandeweg vertelde. Ik krijg dan vaak “Amai, er is dan toch echt wel veel veranderd”-achtige reacties.

Kan ik ook een losse sessie boeken?

Dat kan. Een losse sessie kost 130€.

Ik heb al jaren therapie achter de rug. Is het dan nog zinvol?

Zeker.  TCM² werkt enorm diep door in je systeem. Wat er uit je celgeheugen verdwijnt, verdwijnt automatisch zowel uit je lichaam als je mentale ZIJN.

Wat bedoel je met "opvolging en nazorg"?

Je mag me steeds laten weten wat een behandeling met je deed, wat je ervaart. Merk je iets ongewoons op of voel je je ongerust over iets, mag je me altijd contacteren.  (= opvolging)

Het gebeurt weinig, maar komt af en toe voor, dat patiënten toch herbeleving of andere klachten ervaren na een behandeling. Mochten deze te lang blijven of te intens zijn, krijg je zo snel als mogelijk een extra behandeling. (= nazorg)

Moet ik iets doen na een behandeling?

Nee, in principe niet.  Er worden veel afvalstoffen in je lichaam vrij gemaakt.  Aangeraden is om ruim water te drinken.

Kan ik een deel terugbetaald krijgen door de ziekenkas?

Jammer genoeg staat Tui-nà niet in de lijst van terugbetaalde hulpverlening.

Wat me het meest van de sessies bij Fien is bijgebleven: Het voelt alsof mijn lichaam een soort van interne opkuis heeft gehad. Ik had last van angsten en hoewel die niet helemaal weg zijn, zijn ze zeker wel weer minder geworden. De sessies zelf waren heel ontspannend: de stemvorken voelden heel fijn aan en trilden soms door tot andere delen van mijn lichaam. Er was een sessie met "de liefdesstemvork" die een zalige trilling gaf tijdens de sessie en echt heel fijn nazinderde tot een week daarna. En met Fien zelf was het contact gewoon heel ontspannend en openhartig. Ik voelde me meteen op mijn gemak bij haar. Er was ook ruimte om mijn eigen lichaamswijsheid in te brengen en dat voelde ook heel goed.
Sophie
Overlaatst las ik op de trein een artikel in de Metro. Over een mishandelde man door zijn ex. Tegen het einde aan zaten m'n darmen in een kramp. Daags nadien was het wel wat beter, maar nog niet helemaal. Ook mijn lage rug reageerde er fel op. Ik stond na even zitten, telkens op alsof ik een oud mannetje was. Het had me duidelijk diep geraakt. Daarop stuurde ik een berichtje naar Fien om dit te laten weten. Ze stuurde me enkele acupunctuurpunten door met concrete aanwijzingen wat ik daarmee moest doen. Dan moest ik opnieuw hetzelfde artikel lezen om hetzelfde thema opnieuw te triggeren. Zo zou het opgenomen worden in mijn 'vangnet' zoals Fien dat noemt.
Het heeft gewerkt en heb zelfs nog enkele uurtjes in de tuin gewerkt. Dankjewel voor je goeie nazorg!
J