Vragen

Hier staan een paar veel terugkerende vragen gebundeld. Staat jouw vraag er niet bij? Aarzel dan niet om contact op te nemen. We helpen je graag verder.

Ik voel me niet erg uit balans. Kan je dan ook wat voor mij betekenen?

Natuurlijk. Iedereen draagt onbewust vanalles met zich mee. Voel je warm welgekomen. We bekijken steeds het volledige plaatje.

Hoe lang duurt een sessie?

Een gewone sessie duurt ongeveer 45 minuten. Voor het intakegesprek voorzie ik 1 uur.

Online duren de eerste sessies vaak nét ietsje langer.  Eens je vertrouwd bent met de manier van werken, merk ik dat sessies vaak zelfs sneller klaar zijn.

Wat breng ik mee? Wat doe ik aan?

Je hoeft niks mee te brengen, tenzij je liever op je eigen handdoek ligt.  In dat geval een badlaken en een kleine handdoek.

Gemakkelijke kledij is aangeraden.  In principe kan ik door je kledij heen werken, behalve op buik en rug is dat soms moeilijk. Dus als je je goed voelt in je ondergoed, voel je je sowieso OK op mijn tafel.

Welk effect kan ik na een behandeling verwachten?

Tijdens de eerste fase pakken we specifieke klachten aan.  Na een drie tal dagen/weken mag je verbetering verwachten, afhankelijk van het soort behandeling.

De tweede fase heeft een volcontinue doorwerking.  Tijdens deze periode kan je tussendoor verbetering ervaren op het stuk dat uitgeklaard werd. Dit is eerder subtiel, maar steeds blijvend van aard. Het uitgeklaarde werkt door op mentaal, emotioneel, lichamelijk vlak.

De ervaring leert dat mensen al snel ‘vergeten’ welke klachten ze hadden nadat ze verdwenen zijn.  Zelfs opmerken van het verdwijnen is vaak niet evident.  Daarom overloop ik aan het einde van de rit graag opnieuw je klachten waarmee je je aanmeldde en wat je gaandeweg vertelde.

Kan ik ook een losse sessie boeken?

Dat kan. Een losse sessie kost 90€. 

Mocht je na het traject nog nood hebben aan extra sessies, doen we dat met 4 beurtenkaarten aan de prijs van jouw trajectformule.

Tijdens een actie kan je ook een 4 beurtenkaart aanschaffen aan de trajectprijs om in 3 keer te betalen.

Ik heb al jaren therapie achter de rug. Is het dan nog nodig om het traject aan te gaan?

Ja, helaas wel.  Tenzij je elders reeds een traject TCM² volgde en je lichaam dus gewend is aan bijhorende processen.

Wat bedoel je met "opvolging en nazorg"?

Tijdens het traject mag je me steeds contacteren indien er lastige dingen boven komen. Het gebeurt weinig, maar komt voor dat bvb een onderliggende depressie feller de kop op steekt dan ik preventief kon ondervangen. Je krijgt dan zo snel mogelijk een extra behandeling.

Er is ook een extra webpagina waar je toegang tot krijgt.  Op deze pagina vind je enkele puntencombinaties zoals de “pijnstiller voor verdriet” en een puntencombinatie voor verschillende soorten hoofdpijn en/of waanzinnig pijnlijke benen snachts.  Zo kan je jezelf behelpen tijdens de eerste periode zolang je klachten niet gestabiliseerd zijn.

Moet ik iets doen na een behandeling?

Nee, in principe niet.  Er worden veel afvalstoffen in je lichaam vrij gemaakt.  Aangeraden is om ruim water te drinken.

Kan ik een deel terugbetaald krijgen door de ziekenkas?

Jammer genoeg staat Tui-nà niet in de lijst van terugbetaalde hulpverlening.

Wat me het meest van de sessies bij Fien is bijgebleven: Het voelt alsof mijn lichaam een soort van interne opkuis heeft gehad. Ik had last van angsten en hoewel die niet helemaal weg zijn, zijn ze zeker wel weer minder geworden. De sessies zelf waren heel ontspannend: de stemvorken voelden heel fijn aan en trilden soms door tot andere delen van mijn lichaam. Er was een sessie met "de liefdesstemvork" die een zalige trilling gaf tijdens de sessie en echt heel fijn nazinderde tot een week daarna. En met Fien zelf was het contact gewoon heel ontspannend en openhartig. Ik voelde me meteen op mijn gemak bij haar. Er was ook ruimte om mijn eigen lichaamswijsheid in te brengen en dat voelde ook heel goed.
Sophie
Overlaatst las ik op de trein een artikel in de Metro. Over een mishandelde man door zijn ex. Tegen het einde aan zaten m'n darmen in een kramp. Daags nadien was het wel wat beter, maar nog niet helemaal. Ook mijn lage rug reageerde er fel op. Ik stond na even zitten telkens op alsof ik een oud mannetje was. Het had me duidelijk diep geraakt. Daarop stuurde ik een berichtje naar Fien om dit te laten weten. Ze stuurde me enkele acupunctuurpunten door met concrete aanwijzingen wat ik daarmee moest doen. Dan moest ik opnieuw hetzelfde artikel lezen om hetzelfde thema opnieuw te triggeren. Zo zou het opgenomen worden in mijn 'vangnet' zoals Fien dat benoemd.
Het heeft gewerkt en heb zelfs nog enkele uurtjes in de tuin gewerkt. Dankjewel voor je goeie nazorg!
J